איך עושים הוצאה לפועל?

תהליך של הוצאה לפועל הוא במקרה בו זכית בפסק דין והינך רוצה כעת לגבות את מה שמגיע עבורך בעת הזכייה בתביעה אמנם התהליך איננו כה פשוט. יש בו שלבים בירוקרטיים שונים בו צריך לפנות לגורמים מסוימים עם המסמכים הנחוצים ובדיוק על זה נדבר במאמר זה. נתרכז גם בשאלה האם ניתן לעשות את כל זה לבד או שחייב או לפחות מומלץ להיעזר בעורך דין להוצאה לפועל? על כל זה דבר, להלן נתחיל בתהליך עצמו, איך עושים הוצאה לפועל?

איך מתנהל התהליך?

אז התהליך עצמו מתחיל כאשר אתה מנצח בתביעה וכעת אתה רוצה להוציא לפועל את פסק הדין המזכה אותך בסכום כספי מסוים.

את כלל השלבים שצריך לעשות לצורך ההוצאה לפועל לא חייב עורך דין להוצאה לפועל אמנם, אך  נדבר מיד האם בכל זאת כדאי לכם.

ראשית יש להגיש את הדרישה להוצאה לפועל אצל הלשכה להוצאה לפועל, ישנן מספר לשכות הפרוסות ברחבי הארץ.

את הבקשה ניתן להגיש כשלושים יום לאחר פסק הדין אמנם אם המפסיד בתביעה היה נוכח בעת פסק הדין ניתן להגיש רק כ30 יום לאחר שפסק הדין הומצא למפסיד בתביעה

בין המסמכים הנחוצים הם העתק של פסק הדין, פרטי חשבון בנק וייפוי כוח לעורך דין.

גובה האגרה שצריך לשלם ללשכה להוצאה לפועל היא בגובה אחוז אחד מגובה סכום כספי החוב שצריך להיגבות, ולא יהיה פחות מתשעים ושלושה שקלים.

האם צריך לשם התהליך עורך דין להוצאה לפועל?

האם לעשות לבד או בסיוע עורך דין?

ניתן לעשות לבד את רוב שלבי ההליך אמנם רצוי להיוועץ לקחת את שירותיו של עורך דין להוצאה לפועל. פעולה זה תחסוך לכם זמן רב והתעסקות רבה בתהליך שעלול לצרוך מכם המון אנרגיות שאין לכם בהכרח את הרצון להשקיע, בנוסף העורך דין ייצג אותכם בהוצאה לפועל.

סיכום

התהליך הבירוקרטי עצמו של ההוצאה לפועל פשוט למדי. יש להיוועץ עם עורך דין להוצאה לפועל וכעת שאתם מכירים כיצד התהליך עובד תוכלו להבין מה בדיוק קורה לאורך תהליך ההוצאה לפועל.

עורך דין דן גנגינה יוכל לסייע לכם במקרה ויהיו לכם בעיות מסוימות עם הלשכה להוצאה לפועל, מקרים בהם תרצו להגיש ערער בגין פעולתם שאינה עומדת בצפיותיכם יכולה להתבצע באמצעות עורך דין הוצאה לפועל

תפריט נגישות

Scroll to Top